Doprava zdarma nad 2500 Kč. Výměna zboží je zdarma. ⭐

Modal a jak o něj pečovat?

Banner web_podzim_zima (3)_1

Kvalita materiálů, ze kterých šijeme naše oblečení je pro nás vždy na prvním místě. Hledáme látky kvalitní, udržitelné a certifikované tak, abychom měli jistotu, že jsou vyrobené za etických a férových podmínek. Přesně takový je i náš modal. 

Modal Tencel™ je celulózové vlákno získávané z bukového dřeva. To pochází z udržitelně obhospodařovaných lesů, u kterých je zajištěno jejich opětovné zalesnění. Výroba modalu je ekologicky šetrná, využívá recyklace materiálů, čímž umožňuje snížení spotřeby energie, emisí oxidu uhličitého a znečištění vody. Celulózová vlákna jsou biologicky rozložitelná a neznečišťují vodu mikroplasty. 

Láska na první oblečení

Modal je nesmírně příjemný na nošení. Je lehký a vzdušný. Na dotyk je hladký, sametově jemný a měkký, na pohled hedvábně lesklý. Při nošení je látka krásně splývavá, ale ne těžká. Modalový úplet se vyznačuje zářivým leskem a sytějšími barvami, které s praním neblednou. Kvalitou řadíme modal mezi prémiové materiály jako je hedvábí nebo kašmír. 

Objevte naše modalové kousky. 》

cover blog (1)

Jak o modal pečovat?

V péči o oblečení z modalu je potřeba dodržovat několik základních pravidel. Perte na 30 stupňů na mírný program. Nepřeplňujte pračku a perte s podobnými materiály na nižší otáčky. Ideální je použít prací sáček na jemné prádlo. Používejte jemný prací gel. Nepoužívejte aviváž. Modalové oblečení nedávejte do sušičky, nebělte a chemicky nečistěte. 

Při správné péči vám budou vaše modalové kousky dělat radost dlouhá léta. :)